TikTok dështoi në mbrojtjen e privatësisë dhe përballet me gjobë.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

TikTok po përballet me mundësinë e një gjobe prej 27 milionë paund për dështimin në mbrojtjen e privatësisë së fëmijëve. Një hetim i kryer nga Zyra e Komisionerit të Informacionit (ICO) zbuloi se aplikacioni për ndarjen e videove mund të ketë shkelur ligjin për mbrojtjen e të dhënave midis periudhës së majit 2018 dhe korrikut 2020.

Gjoba maksimale që mund të vendosë ICO do të bazohet në një llogaritje prej 4% të qarkullimit vjetor global të TikTok. Mendohet se TikTok mund të ketë përpunuar të dhënat e fëmijëve nën moshën 13 vjeç pa pëlqimin e prindërve dhe nuk ka arritur të sigurojë informacionin e duhur për përdoruesit e tij në një “mënyrë koncize, transparente dhe lehtësisht të kuptueshme”.

“Ne të gjithë duam që fëmijët të jenë në gjendje të mësojnë dhe përjetojnë botën dixhitale, por me mbrojtjen e duhur të privatësisë së të dhënave,” tha komisioneri i informacionit, John Edwards.

“Kompanitë që ofrojnë shërbime dixhitale kanë një detyrë ligjore për të vendosur ato mbrojtje, por pikëpamja jonë e përkohshme është se TikTok nuk e përmbushi atë kërkesë.”

ICO tha se nuk kishte arritur në një përfundim nëse kishte pasur shkelje të ligjit për mbrojtjen e të dhënave, apo nëse do të vendosej një gjobë financiare.

“Ne do të shqyrtojmë me kujdes çdo përfaqësim nga TikTok përpara se të marrim një vendim përfundimtar,” tha ICO.

Edwards, i cili filloi mandatin e tij pesëvjeçar si komisioner në janar, tha se ICO po shikonte gjithashtu më shumë se 50 shërbime të tjera në internet për të parë nëse ato ishin në përputhje me ligjet e të dhënave në lidhje me fëmijët. Ai tha se ICO kishte disa hetime në vazhdim.

  • https://cp1.sednastream.com/proxy/radiosol/stream
  • Radio SOL