Taylor Swift, artistja më e paguar e vitit 2022.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Taylor Swift është renditur së fundmi në listën vjetore të Forbes të artistëve me fitimet më të larta. Për shkak të popullaritetit të saj të vazhdueshëm, honorareve të transmetimit, tarifave të licencimit dhe rrjedhave të tjera të të ardhurave, këngëtarja e albumit “Anti-Hero” fitoi rreth 92 milionë dollarë në 2022.

Sipas Forbes, Swift mund të përfundojë edhe me më shumë këtë vit. Lista shpjegoi, “Crashing Ticketmaster me kërkesë të çmendur për turneun e saj Midnights në nëntor sugjeron një 2023 edhe më të madh për të. Ajo do të jetë në rrugë për 52 netë në të gjithë SHBA-në me një pagesë të mundshme 9-shifrore si rezultat.”

Në krye të listës vjetore të Forbes është grupi progresiv rock Genesis, kryesisht për shkak të Concord Music Group që bleu katalogun e tyre në shtator për 300 milionë dollarë.Sting doli i dyti për vitin 2022. Ai shiti muzikën e tij shkurtin e kaluar te Universal Music Group për 300 milionë dollarë gjithashtu. Genesis mori avantazhin me të ardhurat nga turnetë dhe honoraret.

Në vendin e tretë është Tyler Perry  me 175 milionë dollarë të fituar vitin e kaluar. Krijuesit e South Park, Trey Parker dhe Matt Stone fituan vendin e 4-të me 160 milionë dollarë, që është  për shkak të marrëveshjes së tyre monumentale të vitit 2021 me Paramount.

Krijuesit e tjerë të televizionit James L. Brooks dhe Matt Groening, krijues të The Simpsons, fituan 105 milionë dollarë, duke i zënë vendin e 5-të, t Brad Pitt, i cili fitoi 100 milionë dollarë. Rolling Stones (98 milionë dollarë), James Cameron (95 milionë dollarë), Swift dhe Bad Bunny (88 dollarë) të cilët përfundojnë listën.

  • https://cp1.sednastream.com/proxy/radiosol/stream
  • Radio SOL