Selena Gomez shpall hapjen e Wondermind, një platformë e re e shëndetit mendor.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Selena Gomez njoftoi disa ditë më parë për hapjen e “Wondermind”, një kompani e shëndetit mendor që ajo do të drejtojë me nënën e saj, Mandy Teefey, dhe sipërmarrësen e medias Daniella Pierson, e cila më parë themeloi The Newsette.

Pra, çfarë saktësisht do të sjellë “ekosistemi për aftësinë mendore”? Si fillim faqja e internetit do të shërbejë si qendra kryesore me përmbajtje të përditshme, intervista me ekspertë dhe mjete dhe burime të tjera. Do të ketë gjithashtu një podcast javor me një sërë të ftuarish, duke përfshirë terapistë dhe të famshëm që janë të njohur për mbrojtjen e tyre për shëndetin mendor. “Ne do të flasim me psikiatër dhe terapistë të shquar që paguajnë një mijë dollarë në orë dhe do të ndajmë burimet e tyre. Ne gjithashtu do të intervistojmë të famshëm dhe do t’u bëjmë pyetje që shumica e njerëzve nuk i bëjnë,” tha Pierson në një intervistë me Entrepreneur. “Ne duam të jemi ai vend ku njerëzit ndihen rehat për të folur për gjërat që fshehin.”

Qëllimi përfundimtar është të zgjerohet Wondermind në një kompani prodhimi që lëshon gjithashtu libra, revista ushtrimesh dhe përmbajtje të transmetimit. Themeluesit e saj kanë përvojë në atë cilësi, pasi Teefey ishte një producent ekzekutiv në 13 Reasons Why së bashku me Gomez.

Platforma është personale për të treja themelueset: Pierson ka një diagnozë të çrregullimit obsesiv-kompulsiv, Teefey është e hapur për përvojën e saj me ankthin, ADHD-në dhe zbërthimin e traumave të fëmijërisë, dhe Gomez ka folur publikisht për trajtimin e ankthit dhe depresionit. Në një intervistë me Miley Cyrus vitin e kaluar, Gomez ndau gjithashtu diagnozën e saj të fundit të çrregullimit bipolar. “Çdo person ka udhëtimin e tij të shëndetit mendor,” tha Gomez në njoftimin për shtyp Wondermind. “Nëse i injorojmë, i zbukurojmë ose i fshehim nga bota, nuk ndryshon që ato janë shumë, shumë reale”.

Wondermind pritet të lançohet në shkurt 2022.

  • https://cp1.sednastream.com/proxy/radiosol/stream
  • Radio SOL