Rikthehen Golden Globes

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Golden Globes po kthehen në televizion. Pas mbajtjes së një eventi të patransmetuar në fillim të këtij viti për shkak të një polemike mes diversitetit dhe etikës, Shoqata e Shtypit të Huaj të Hollivudit, thanë se shfaqja do të rikthehet në televizion të martën e 10 janarit 2023.

 

“Ne e njohim angazhimin e HFPA-së për ndryshimin e vazhdueshëm dhe presim me padurim të mirëpresim sërish Golden Globes në NBC për 80-vjetorin e tij historik në janar 2023”, tha në një deklaratë Frances Berwick, kryetar i rrjeteve argëtuese për televizionin dhe transmetimin NBCUniversal.

NBC kishte njoftuar në vitin 2021 se do t’i jepte fund përkohësisht një lidhjeje dekadash dhe nuk do të mbante ceremoninë e vitit 2022 pas polemikave të ngritura mbi mungesën e diversitetit dhe pyetjeve etike të Shoqatës së Shtypit të Huaj të Hollivudit në lidhje me përfitimet financiare që u jepen disa anëtarëve, si qëndrimi në hotel. 

 

Që atëherë, HFPA ka punuar për të rindërtuar reputacionin e saj.

Gjithashtu u tha se shfaqja e këtij viti është pjesë e një “marrëveshjeje njëvjeçare, e cila lejon HFPA dhe dcp të eksplorojnë mundësi të reja për shpërndarjen vendase dhe globale nëpër një sërë platformash në të ardhmen”.

“HFPA mbetet e përkushtuar ndaj ndryshimeve të rëndësishme dhe programeve mbështetëse të cilat i japin përparësi diversitetit, përfshirjes dhe transparencës,” tha në një deklaratë Helen Hoehne, presidente e HFPA.

HFPA ka shtuar në muajt e fundit 103 votues të rinj dhe ka deklaruar në një deklaratë për shtyp se organi i saj i votimit është “tani 52% femra” dhe “51.5% e ndryshme racore dhe etnike”.

Nominimet për çmimet e 80-të të Golden Globe do të shpallen më 12 dhjetor 2022.

  • https://cp1.sednastream.com/proxy/radiosol/stream
  • Radio SOL