Në ceremoninë e ndarjes së çmimeve Grammy Awards 2023 shtohen edhe 5 kategori të tjera.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Akademia e regjistrimit ka njoftuar se vitin që vjen, ceremonisë së Grammy Awards 2023 do t’i shtohenedhe 5 kategori të tjera të cilat do të jenë : Kantautori i Vitit, Kolona zanore më e mirë për video lojëra dhe media të tjera interaktive, albumi më i mirë i fjalimit, performanca më e mirë muzikore alternative dhe performanca më e mirë amerikane. Për më tepër, Akademia e Regjistrimit do të paraqesë një Çmim të Meritës Speciale për Këngën më të Mirë për Ndryshimin Social, i cili do të përcaktohet nga një Komitet Blue Ribbon dhe do të festojë muzikën që trajton çështje sociale në kohë.

Me kategoritë e reja, do të ketë gjithsej 91 trofe në ceremoninë e ndarjes së çmimeve Grammy të vitit të ardhshëm. Veçanërisht, çmimi Kantautori i Vitit do të nderojë muzikantët që kanë shkruar të paktën pesë këngë në të cilat ata vlerësohen vetëm si kompozitor ose bashkë-autor dhe jo si artist ose producent.

Vitin e kaluar, Akademia e Regjistrimit prezantoi gjithashtu dy kategori shtesë: Performanca më e mirë muzikore globale dhe Albumi më i mirë i muzikës Urbana

  • https://cp1.sednastream.com/proxy/radiosol/stream
  • Radio SOL