Kim Kardashian West financon fluturimin për të sjellë ekipin e futbollit të vajzave afgane në Britani.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Më shumë se 30 futbolliste adoleshente nga ekipi i zhvillimit të të rinjve të Afganistanit zbarkuan në një aeroport të Londrës me familjet e tyre të enjten për të filluar një jetë të re pasi ylli amerikan Kim Kardashian West pagoi për një fluturim me qira për të sjellë lojtarët në Mbretërinë e Bashkuar.

Më shumë se 30 vajza dhe gra të reja të moshës 13 dhe 19 vjeç fluturuan në MB të enjten në mëngjes të shoqëruar nga familjet e tyre, duke i dhënë fund një udhëtimi epik dhe shpesh të ngarkuar drejt sigurisë që kur talebanët morën pushtetin në Afganistan. Adoleshentët dhe familjet e tyre ishin përballur me kthimin në Afganistan pas skadimit të vizave të përkohshme në Pakistan, ku mbështetësit thanë se ishin në rrezik nga talebanët për shkak të lidhjes së tyre me sportin e grave. Përpjekja e shpëtimit u koordinua nga ish-kapiteni i grave në Afganistan, Khalida Popal, e cila u tha mediave: “Shumë nga ato familje lanë shtëpitë e tyre kur talibanët morën kontrollin. Shtëpitë e tyre u dogjën. Disa nga anëtarët e familjes së tyre u vranë ose u morën nga talebanët. Pra, rreziku dhe stresi ishin shumë të larta, dhe kjo është arsyeja pse ishte shumë e rëndësishme të lëviznim shpejt për t’i larguar ata jashtë Afganistanit.”

Kombëtarja e femrave të Afganistanit tashmë është evakuuar në Australi, ndërsa Portugalia rivendosi ekipin kombëtar të vajzave të të rinjve. Ekipi i zhvillimit që mbërriti në Mbretërinë e Bashkuar fillimisht ishte përpjekur të largohej nga Kabuli nëpërmjet aeroportit në ditët pas pushtimit të Talibanëve, por nuk ishte në gjendje ta bënte këtë, dhe në vend të kësaj kaloi në Pakistan me viza të përkohshme. Atyre iu dhanë viza në Mbretërinë e Bashkuar muajin e kaluar, ndërsa udhëtimi i tyre u mbështet nga rabini Moshe Margaretten, i Shoqatës jofitimprurëse Tzedek me bazë në Nju Jork, i cili është përfshirë shumë në nxjerrjen e njerëzve të sigurt nga Afganistani.

“Si biri dhe nipi i të mbijetuarve të Holokaustit, një kohë kur njerëzit e drejtë johebrenj u ngritën në pjatë për të ndihmuar në shpëtimin e kaq shumë njerëzve hebrenj, unë e di në zemrën time se ne duhet të jemi aty për të tjerët në kohën e tyre të nevojës në një kohë kur vetë jeta e tyre është në rrezik”, tha ai për BBC News. Kim Kardashian-West

Kim ka punuar me Margaretten në kauza të tjera dhe kompania e saj e veshjeve SKIMS mbuloi koston e fluturimit çarter, ndërsa kryetari i Leeds United Football Club, Andrea Radrizzani gjithashtu mbështeti udhëtimin e vajzave në Britani.

Adoleshentët dhe familjet e tyre do të kalojnë 10 ditë në karantinë të lidhur me COVID-in përpara se të fillojnë jetën e tyre të re në UK.

  • https://cp1.sednastream.com/proxy/radiosol/stream
  • Radio SOL