Instagram po planifikon të rikthejë renditjen kronologjike vitin e ardhshëm.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Instagram po planifikon të rikthejë furnizimin e tij kronologjik vitin e ardhshëm, sipas një lajmeve nga burime në kompani, ku u fol me ligjvënësit amerikanë në një seancë dëgjimore të Senatit të mërkurën për Instagramin dhe sigurinë e adoleshentëve.

“Aktualisht jemi duke punuar për një version të një burimi kronologjik që shpresojmë ta lançojmë vitin e ardhshëm”, tha kreu i Instagramit Adam Mosseri. Ai konfirmoi se kompania ka punuar për këtë funksion për muaj me rradhë. Instagram më vonë njoftoi në një postim në Twitter se nuk është duke i kaluar të gjithë në një burim kronologjik, diçka që ai ndaloi së përdoruri rreth pesë vjet më parë. Në vend të kësaj, është “krijimi i opsioneve të reja” dhe u ofron njerëzve më shumë zgjedhje.

Ky është një ndryshim i madh si për Instagramin ashtu edhe për Mosseri-n, ku vetëm verën e kaluar u pohua në një postim në blog se një burim kronologjik e bëri “të pamundur për shumicën e njerëzve të shohin gjithçka, e jo më të gjitha postimet që u interesonin”. Mosseri madje tha se përdorimi i burimit kronologjik nga Instagram bëri që shumë përdorues të humbisnin postimet nga llogaritë që ndiqnin. “Deri në vitin 2016, njerëzve u mungonin 70% e të gjitha postimeve të tyre në burim”, tha Mosseri.

Instagram nuk ka ndarë ende detaje shtesë se si do të funksionojë versioni i tij i ri i një burimi kronologjik, ose se si mund të parandalojë përdoruesit të humbasin postimet që mund të dëshironin të shihnin. Por Mosseri tha se kompania “po synon tremujorin e parë të vitit të ardhshëm” për një lançim të tillë.

Instagram gjithashtu lançoi funksionin e tij të zgjedhjes “Take a Break” të martën që do t’i shtyjë njerëzit të pezullojnë përkohësisht përdorimin pasi dikush do të kalojë një periudhë të gjatë kohore navigimi në aplikacion.

  • https://cp1.sednastream.com/proxy/radiosol/stream
  • Radio SOL