Fotografitë e rralla të marra në festën e publikimit të albumit ‘2Pacalypse’ të 2Pac do të shiten si NFT.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Fotot jashtëzakonisht të rralla të Lawrence “Loupy D” Dotson nga festa e publikimit të albumit 2Pacalypse të 2Pac po dalin në shitje si NFT.

17 nga 18 NFT-të do të jenë foto origjinale të Tupac Shakur, ku e 18-ta është një kolazh “Super NFT” që përmban 17 fotot e tjera. Çdo NFT do të ofrohet me një printim të fotografisë me kornizë të nënshkruar nga Dotson dhe një pjesë e të ardhurave do të përdoret për të mbjellë pemë në qytetin e lindjes së Pac në Marin County, Kaliforni nëpërmjet 100K Trees for Humanity.

Dotson shpjegoi në një deklaratë se ai përfundoi në festën e lëshimit të vitit 1992, pak pasi takoi reperin e ndjerë në një bar. Gazetari dhe fotografi i hip-hopit ishte ende në rritjen e karrierës në atë kohë dhe ishte në gjendje t’i jepte 2Pac një kopje të një reviste ku ai kishte shkruar kopertinën, dhe reperi filloi të diskutonte një artikull rreth mizogjinisë në hip-hop, duke vënë në dukje se “komuniteti duhej të mblidhej për të ndaluar gjithë urrejtjen ndaj vetvetes që po i shkaktonin njëri-tjetrit në muzikë”. Pac më pas ftoi Dotson në festën e lëshimit:

“Bleva një aparat fotografik të disponueshëm, bardh e zi 35 mm nga Thrifty’s në cepin e La Brea dhe Rodeo. Më vonë atë natë arrita në Glam Slam, klubi i vjetër i Prince në Boylston Street në qendër të qytetit dhe ku u mbajt festa e lirimit. Më pëlqeu energjia që ai nxori në skenë si një kërcimtar rezervë për Digital Underground; e njëjta gjë me performancën e tij në video kur hodhi vargun në të njëjtën këngë. E dija që ai do të hiqte dorë atë natë për festën e tij debutuese. Çuditërisht, nuk kishte shumë njerëz në shfaqje: kryesisht drejtues të industrisë dhe disa krerë nga komuniteti i fshehtë. Tani, jam i lumtur që pasi kam qëndruar pas negativëve gjatë gjithë viteve, kam mundësinë t’i lëshoj ato përmes një NFT. Kjo teknologji është emocionuese për artistët. ”

Fotot nga kamera e filmit të disponueshëm u zhvilluan, por Dotson nuk i publikoi kurrë dhe ua tregoi vetëm nxënësve të tij të sjellshëm gjatë kohës së tij si mësues zëvendësues. Përveç shitjes së tyre si NFT, ai po kërkon gjithashtu të “krijojë një ekspozitë udhëtuese të koleksionit” në mënyrë që pjesa tjetër e botës të mund ta shohë.

“Kur të shikoni këto foto, mund ta shihni atë në sytë e tij: vendosmërinë, pasionin, guximin, shkëlqimin,” tha Dotson për mediat. “Këto foto tregojnë një anë të njeriut që shumë njerëz nuk mund ta shihnin. Ky ‘Pac nuk ishte i mbuluar me bizhuteri dhe Versace, 2Pac ishte i përulur dhe i uritur. Ai e dinte se çfarë do të bënte në skenë atë natë dhe do të kthehej në legjendën që ai është.”

  • https://cp1.sednastream.com/proxy/radiosol/stream
  • Radio SOL