Dua Lipa merr çmimin “Lidership i dalluar”: “Është në gjenet tona që të lulëzojmë”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Dua ishte pjesëmarrëse në eventin “Outstanding Leadership Awards 2021” në Këshillin Atlantik, e shoqëruar nga Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani.

Ndërkohë fjalimin e ka nisur me “Mirëmbrëma”.

E lindur dhe e rritur në Londër, ajo foli për Kosovën dhe krijimtarinë e kosovarëve si popullatë e re dhe e suksesshme në art, së fundmi me filmin “Zgjimi i Blerta Bashollit.

“Unë qëndroj para jush si një fëmijë i Kosovës, i lindur dhe i rritur në Britaninë e Madhe. Ju vini nga një vend që shumica prej jush e keni dëgjuar por ndoshta jo ashtu siç do ta përshkruaj tani. Dua të ndaj me ju disa gjëra rreth Kosova ime. Kosovarët i pëlqejnë festat, kjo nuk është surprizë pasi 50% e popullsisë është nën 25 vjeç. Unë jam zyrtarisht i moshuar në Kosovë. “Për një vend të vogël, Kosova po shpërthen nga kreativiteti, siç është filmi i bukur kosovar” Kosherja “që fitoi tre çmime të mëdha”, tha ndër të tjera Lipa.

Më tej, Dua kërkoi nga presidenti i Komisionit Evropian edhe liberalizimin e vizave për Kosovën.

“Të rinjtë po luftojnë për të gjetur punë dhe mundësitë e tyre pengohen nga kufizimet që e bëjnë të vështirë udhëtimin për punë ose kënaqësi. Pas përmbushjes së të gjitha kritereve, Komisioni Evropian në fakt rekomandoi liberalizimin e vizave për Kosovën më shumë se tre vjet më parë. Kështu bëni edhe ju Mendoni se mund ta arrijmë këtë tani? Kosova është gjithashtu vendi më i ri në Evropë në një mënyrë tjetër. Ata janë vetëm 13 vite në rrugën tonë drejt pavarësisë. Dhe si pjesë e një komuniteti të fortë ndërkombëtar, ne do të lulëzojmë emocionalisht. Ne do të lulëzojmë ekonomikisht dhe ekonomikisht. kulturalisht. Është në gjenet tona. “A nuk do të ishte e përshtatshme sikur Kosova të mund të zinte vendin e saj brenda atij bashkimi paqësor, të lulëzonte ekonomikisht përkrah fqinjëve tanë dhe të shëronte plagët e konfliktit të fundit?” tha Lipa gjatë fjalimit të saj.

  • https://cp1.sednastream.com/proxy/radiosol/stream
  • Radio SOL