Bashkëpunimi i Travis Scott Air Max 1 me Nike u shty pas tragjedisë së Astroworld.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Tragjedia e turmës la të vdekur 10 persona, ku më i riu ishte një djalë nëntë vjeçar.

Nike ka shtyrë prezantimin e bashkëpunimit të atleteve të tyre Cactus Jack Air Max 1 me Travis Scott pas tragjedisë së madhe të turmës në festivalin Astroworld të reperit që la 10 të vdekur.

Siç u njoftua nga mediat, përfaqësuesit e Nike njoftuan fansat për vonesën e bashkëpunimit në aplikacionin e tyre SNKRS në fillim të kësaj jave, duke thënë se ishte “nga respekti për të gjithë të prekur nga ngjarjet tragjike në Festivalin Astroworld”.

Gama fillimisht pritej të mbërrinte më 16 dhjetor. Nike nuk e ka bërë ende të qartë se kur do të dalin tani atletet.

Dje, nëntë vjeçari Ezra Blount vdiq në spital pasi pësoi plagë nga trazira në turmë. Familja Blount ka ngritur një padi për neglizhencë kundër Travis Scott dhe Live Nation Entertainment, duke pretenduar kontrollin e gabuar të turmës dhe dështimin për të ofruar kujdesin e duhur mjekësor, që ata thonë se “kontribuoi në vdekjen e Ezra”.

Padia është një nga mbi njëqind ato të ndryshme të ngritura kundër Scott, Live Nation dhe palëve të tjera të përfshira, me avokatin Ben Crump, i cili përfaqëson një numër të atyre që duan të padisin, duke thënë: “Askush nuk duhet të vdesë kurrë nga shkuarja në një koncert.

“Pra, kjo padi nuk ka të bëjë vetëm me marrjen e drejtësisë për ta, por ka të bëjë me sigurimin që promovuesit dhe organizatorët e dinë se nuk mund të lejohet që kjo të ndodhë sërish në të ardhmen.”

Javën e kaluar, ekipi i Travis Scott lëshoi ​​një deklaratë duke u kërkuar familjeve të viktimave të Astroworld të kontaktojnë përmes emailit. Përfaqësuesit thonë se Scott është “i shqetësuar nga situata dhe dëshiron dëshpërimisht të ndajë ngushëllimet e tij dhe të ofrojë ndihmë” për të prekurit.

  • https://cp1.sednastream.com/proxy/radiosol/stream
  • Radio SOL