Apple ndalon të gjitha shitjet e produkteve në Rusi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Apple (AAPL) ka ndaluar shitjen e të gjitha produkteve të saj në Rusi për shkak të pushtimit të Ukrainës. Kompania njoftoi këtë të martë në një deklaratë se është “thellësisht e shqetësuar” për pushtimin rus dhe “ka ndaluar të gjitha shitjet e produkteve” në vend. Apple tha gjithashtu se do të kufizojë aksesin në shërbimet dixhitale, si Apple Pay, brenda Rusisë dhe ka kufizuar disponueshmërinë e aplikacioneve të mediave shtetërore ruse jashtë vendit.

“Javën e kaluar, ne ndaluam të gjitha eksportet në kanalin tonë të shitjeve në vend. Apple Pay dhe shërbimet e tjera janë kufizuar. RT News dhe Sputnik News nuk janë më të disponueshme për shkarkim nga App Store jashtë Rusisë,” tha Apple. “Dhe ne kemi çaktivizuar trafikun dhe incidentet e drejtpërdrejta në Apple Maps në Ukrainë si një masë sigurie dhe paraprake për qytetarët ukrainas.”

Vendimi i Apple vjen pasi kompanitë e teknologjisë janë përballur me presionin e publikut për të vepruar kundër Rusisë. Qeveria ukrainase javën e kaluar i kishte kërkuar Apple që të ndalonte ofrimin e dyqanit të aplikacioneve të saj në Rusi, por disa ekspertë të sigurisë dhe thanë se kjo mund të dëmtojë përdoruesit rusë që po protestojnë kundër Kremlinit dhe që mbështeten në mjetet perëndimore për t’u organizuar.

Netflix tha gjithashtu se po refuzon të transmetojë kanale televizive shtetërore ruse në vend.

  • https://cp1.sednastream.com/proxy/radiosol/stream
  • Radio SOL