8 hitet më të mëdha të Rolling Stones.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Në një karrierë që përfshin gati 60 vjet, The Rolling Stones kanë publikuar 30 albume dhe kanë publikuar rreth 450 këngë dhe kanë regjistruar shumë të tjera.

Rolling Stones, grupi britanik i rock-ut, i formuar në vitin 1962, i cili u tërhoq nga stilet bluz të Çikagos për të krijuar një vizion unik të anës së errët të kundërkulturës pas viteve 1960. Anëtarët fillestarë ishin Mick Jagger (lindur më 26 korrik 1943, Dartford, Kent, Angli), Keith Richards (lindur më 18 dhjetor 1943, Dartford), Brian Jones (l. 28 shkurt 1942, Cheltenham, Gloucestershire, Angli— vd. 3 korrik 1969, Hartfield, Sussex, Angli), Bill Wyman (lindur më 24 tetor 1936, Londër, Angli) dhe Charlie Watts (lindur më 2 qershor 1941, Londër—vd. 24 gusht 2021, Londër ). Anëtarët e mëvonshëm ishin Mick Taylor (l. 17 janar 1948, Hereford, East Hereford dhe Worcester, Angli), Ron Wood (lindur më 1 qershor 1947, Londër) dhe Darryl Jones (lindur më 11 dhjetor 1961, Çikago, Illinois, SHBA).

Asnjë grup rock nuk ka mbajtur aktivitet të qëndrueshëm dhe popullaritet global për një periudhë kaq të gjatë sa Rolling Stones, ende të aftë më shumë se 50 vjet pas formimit të tyre, të mbushin stadiumet më të mëdha në botë.

Përgjatë viteve 1960 dhe 1970, Stones arritën majat e tyre më të larta në renditjet e listave në vend të parë duke nisur nga hiti i tyre i parë në SHBA “(I Can’t Get No) Satisfaction” dhe himni i zymtë i vitit 1966 i “Paint It, Black”.

Këto janë tetë këngët e The Rolling Stones që u ngjitën në krye të top-listave amerikane.

 

  1. “Honky Tonk Woman”
  2. “Paint It, Black”
  3. “Brown Sugar”
  4. “Angie”
  5. “Miss You”
  6. “Get Off My Cloud”
  7. “(I Can’t Get No) Satisfaction”
  8. “Ruby Tuesday”
  • https://cp1.sednastream.com/proxy/radiosol/stream
  • Radio SOL